Sakta ner denna högsäsong

Sakta ner denna högsäsong

Min man och Gå Ner I Vikt På En Vecka jag haft en Gå Ner I Vikt På En Vecka underbar Thanksgiving semester med alla våra barn. Det var första gången vår yngsta dotter var värd och trots att hon hållit en heltids administrativ ställning och modererade två vackra och upptagna barn (7 år och 20 månader), tog hon och hennes kära maka av sig den perfekta semestern!

Naturligtvis gick vi alla in för att hjälpa men det här var hennes hem och hennes firande. Jag befann mig stående tillbaka och tittade på vår tjej (!) I åtgärd. Hon var organiserad, hade sina prioriteringar inställda och tycktes njuta av sig medan donering av alla andra krävande unga föräldrar bär dessa dagar.

Kom hem efter vårt besök, snubblat jag på en kolonn jag skrivit för 20 år sedan när jag var en ung arbetande mor till tre. Jag bestämde mig för att springa igen för att främja intergenerationell förståelse under denna semestersäsong!

Eller, med andra ord, Gå Ner I Vikt På En Vecka att fråga er föräldrar och farföräldrar, att skära dina vuxna barn lite slack under denna hektiska semesterperioden!

Här 1997-kolumnen. Det verkar som att vissa saker har förändrats så mycket, gör det inte?

När larmet lät den andra morgonen fick jag kämpa mig in i medvetandet. Det verkade alldeles för tidigt att möta dagen. Sedan omedelbart återkalla drömmen som jag hade, började jag skratta högt.

I drömmen tittade jag upp i himlen för att se en tornado som kom direkt för mig och mitt hem. Jag raced in i mitt hus, klickat magiskt i nödläge. Snabbt samla min familj tillsammans, jag försökte inleda dem i badkaret. (Jag tror att jag såg det på nyheterna en gång. Midwesterners, rätta mig om jag hade fel. Eller kanske var mitt undermedvetna själv borta vild.)

Jag kunde höra vinden utanför och känna att vårt hus rattlade av grunden. Känslan av brådska var stark och närvarande. Sedan vaknade jag.

Nåväl, nu vet du hur denna säsong går för mig. Hur är det i ditt hus?

Den här månaden är ur diagrammen med krav. Vi måste säkert vara i världsrekordkategorin. Där basket har vår yngsta dotter sex matcher och tre weekendturneringar den här månaden. vår son har två spel och två weekendturneringar. De övar både så många dagar som sina tränare kan ordna. Det lägger till mycket rund boll.

Sedan slänger vi in ​​våra sonkörföreställningar här och där och överallt. Åh och varje ledig stund gör han också busigt miniatyrträdgårdar att sälja på semesterbutikbutiker.

Vårt äldsta landade bara ett andra jobb bra för henne, men det betyder att borsta upp på regler och regler för, gissa vad? Basketboll! (Hon är scorekeeper för Arcata Parks and Recreation efter årets första år.) Och glöm inte alla förberedelser för junior prom som måste hända nu, eftersom dansen är i januari och hon ansvarar.

Jag måste också förbereda mig på Madrigal Choir-partiet i vårt hus och i närheten av nackdeln för dessert. Vi har också sju av våra närmaste familjemedlemmar som kommer att stanna hos oss genom jul.

Hmmmmm, är det en tornado jag känner?

Don får mig fel, jag gillar inte. Jag skrattar verkligen för att göra något annat än att skratta skulle vara kontraproduktivt. Det verkar för mig att om en familj ska vara aktiv en inblandad i världen, så kommer det att finnas tider när livet är bara vanliga nötter. Detta verkar vara en av dessa tider.

Okej, tillbaka till 2017. Det verkar som att många unga familjer fortsätter att jonglera exakt vad vi gjorde för de här underbara år sedan. Lägg till kraven på semesterperioden och bra, det kan vara absolut kaos!

Så föräldrar och morföräldrar, vänligen öppna dina hjärtan och sinne till de realiteter som dina kära avkommor står inför denna årstid. Håll dina förväntningar i kontroll och erkänn att den här generationen har sina händer fulla, precis som vi gjorde. Fokusera på att vara hjälpsam och behaglig. Om dina barn gör något annat än de traditioner du etablerat, så var det. Om semestermenyn de bestämmer innehåller något vildt och whacky, gå för det. Om de ber dig att hålla ner det på presenten som ger för dina barnbarn, respektera deras önskemål.

Jag avslutade min kolumn 1997 med följande ord: inte ge dig en riktig fest på denna säsong? Sakta ner, ta lager och gör val som betyder mest för din familj.

Det är ett förslag som tycks hålla sig ganska bra efter alla dessa år!

Tracey Barnes Priestley är en livscoach med en magisterexamen i samhällsrådgivningspsykologi och mer än 30 års erfarenhet som rådgivare, pedagog och konsult. Tracey beklagar att hon inte kan svara på alla brev och e-postmeddelanden.