Saker som gör säsongsallergier värre

Saker som gör säsongsallergier värre

Producera med pollenliknande proteiner

Om du nysar och snifflar, kan du också ha problem med att äta lite frukt och grönsaker. Det kallas oralt allergisyndrom (OAS), och Astma och Allergi Foundation of America uppskattar att upp till en tredjedel av pollenallergipatienterna kan påverkas. Du kan skylla på ett protein som finns på ytan av vissa råvaror, inklusive äpplen, tomater och cantaloup, men varje pollenallergi har sin egen uppsättning av utlösande livsmedel. ‘Pollen- och matproteiner är som första kusiner’, säger Cliff Bassett, MD, grundare av Allergi- och Astma Care i New York City. ‘Så din kropp tycker att du sväljer pollen.’ Detta leder vanligtvis till störande symtom, som en kliande hals och mun samt hosta. Peeling producerar kan hjälpa till att minska din reaktion, säger Dr. Bassett. Även matlagning av produkterna kan hjälpa till. Var noga med att forskning visar att 2% av personer med OAS har symptom än att kunna utvecklas till potentiellt livshotande anafylaktisk chock, enligt Astma and Allergy Foundation of America.

När Gå Ner ett Kilo I Veckan pollen räknar blir dålig, kanske du vill hålla fast vid att ha på sig dina glasögon. ‘Om du fäller pollen i ögonen och det stannar där, kan du uppleva fler problem, säger David Rosenstreich, MD, chef för allergi och immunologi vid Montefiore Medical Center i Bronx, New York. Mjuka kontaktlinser är speciellt benägna att Gå Ner I Vikt På En Vecka absorbera luftburna irritationer, som pollen eller rök, eftersom de är permeabla. En mjuk lins låter mer syre genom men kan absorbera någonting i tårarna, säger Steven Shanbom, MD, en styrelsecertifierad ögonläkare från tunnelbanan Detroit. Om du sätter på kontakter och gillar hårda linser, kanske du vill titta på engångsartiklar som du kan kasta ut dagligen för att förhindra pollenuppbyggnad.

Stress lämnar dig på kant och mer benägna att sniffla. En ny studie i Annals of Allergy, astmaimmunologi spårade stressnivåerna på 179 personer med höfeber. Under två 14 dagars perioder fann Ohio State University forskare att 64% som rapporterade högre stressnivåer också upplevde mer än fyra flare ups. Den goda nyheten är det en lätt lösning på denna allergi utlösare: chill out. Oavsett om det är meditation eller att få lite ögat, hitta saker som hjälper dig att slappna av så att dina symptom är mer uthärdliga. ‘När du inte mår bra och du är orolig, att när dina symtom tenderar att vara värre’, säger Dr. Rosenstreich.

Har du någonsin känt dig fylld efter att ha druckit ett glas rött vin? Du är inte ensam. Alkohol och rött vin i synnerhet kan göra allergier gå haywire. ‘Vissa människor är mycket känsliga för sulfiterna, och det gör deras allergier mycket värre’, säger Dr. Rosenstreich. Dessa föreningar förekommer naturligt i både öl och vin. En dansk studie i klinisk experimentell allergi visade att kvinnor som hade drygt 14 drycker i veckan var 78% mer benägna att utveckla en ständigt täppt näsa jämfört med kvinnor som drack mindre.

Gå ner över allergimedlen gånggången på apoteket kan vara överväldigande det finns dussintals droger att välja mellan och de lovar alla att bota dina snifflar och nysningar. Men de flesta av dem kan klumpas i en av två kategorier: antihistaminer och dekongestiva ämnen. Tricket är att veta vilka receptfria läkemedel som bäst behandlar dina symtom. En antihistamin lindrar vanligtvis nysningar, kliande och rinnande näsa, medan avstötningsmedel bekämpar överbelastning från svullna näspassager. Vissa apotek alternativ kan komma förpackade med båda, men du skulle bara behöva använda en decongestant om din näsa är fylld upp förutom dina andra symtom. Om störande symptom kvarstår, att när du verkligen ska se en allergiker, säger Dr. Basset.

RELATERADE: Nya sätt att hålla sig snöa gratis

Den känsliga ulltröjan du bär tre gånger innan du tvättar? Det är hemskt för dina allergier. Kläder speciellt de som är gjorda av grova eller klibbiga tyger som ull som klibbar till damm och pollen. Tvätta efter varje slitage är viktigt under allergisäsongen, säger Dr. Rosenstreich, så du är bättre sliten på duds gjorda av bomull eller andra lättrengörda material. Du kan också överväga att tvätta din garderob i varmvatten människor som tvättade sina kläder i 140 graders vatten hade färre allergener på sina kläder än de som rengjorda föremål i kallare vatten. (Ingen rapport om hur mycket kläderna krympt, så fortsätt på egen risk.)

RELATERADE: Hemreparationer för allergier

Din allergi är sannolikt sämre på torra, soliga och blåsiga dagar. Varför? Eftersom de är idealiska förhållanden för att träden ska frigöra pollen, vilket betyder att mer av det kommer att vara i luften, säger Dr. Rosenstreich. Kombinerat med vindblåsande pollen runt, vilket gör en dålig dag för allergier. Dimmiga och mulna dagar kan också vara en allergiföretag: Lätt nederbörd ger upphov till pollen i luften, vilket orsakar att det brister och sprider de små partiklarna. Stormiga dagar Gå Ner ett Kilo I Veckan är mest vänliga för allergiker: det kraftiga regnet tvättar pollen ur luften och ger tillfällig lättnad.

Lägg till allergiproblem på den långa listan över hälsoproblem i samband med rökning. En studie i Journal of Allergy och Clinical Immunology tittade på effekten att tobaksrök hade på individer med ragweedallergi. Forskare fann att nivåerna av ett allergen antikropp IgE var 16,6 gånger högre hos människor utsatta för både begagnad rök och ragweed än de som utsattes för ragweed och ren luft. Precis som ljus och parfym, är rök en irriterande som kan röra med ditt luftvägar, så det är bäst att hålla din exponering till ett minimum.

Alla våra produkter och tjänster är utvalda av våra redaktörer. Erbjudanden kan komma att ändras utan föregående meddelande. 2017 Health Media Ventures, Inc. Food Collection och MyRecipes Network. Materialet på denna webbplats är avsett att vara av allmän information och är inte avsedd att utgöra medicinsk rådgivning, sannolik diagnos eller rekommenderade behandlingar. Läs användarvillkoren och sekretesspolicyen (dina California-rättigheter) för mer information. Annonsalternativ