Drog hjälper till att återfå dina tänder

Drog hjälper till att återfå dina tänder

du följer inte den tekniken, då kommer du att få läckage mellan tanden och fyllningen och det kommer att leda till mer förfall och mer nedbrytning och potentiell smärta, förklarade Sieweke. om hur långt det är tillåtet att gå kan leda till förlusten av tanden. Nu tror ett forskargrupp vid King College i London att de har hittat ett sätt att fylla håligheter genom att stimulera en process som redan sker naturligt när en tand skadas.

är ett mineraliserat organ. Mycket komplexa, de innehåller två olika typer av mineral: Emaljet, vilket är sakerna på utsidan som du ser, och under de har ett annat mineral som kallas dentin och i mitten har de en mjukvävnad som har blodtillförsel och nerver, Paul Sharpe, en medlem av King College-laget, sa.

Sharpe förklarade att när skador uppstår aktiveras stamceller i massan och börjar processen att producera dentin för att reparera tanden, men fungerar bara när skadan är liten.

skadorna är stora, det kan bara klara sig processen är inte robust nog för att reparera stora hål.

Det där Tideglusib kommer in. Sharpe och hans team använde läkemedlet för att stimulera processen för dentinproduktion hos möss.

De placerade en liten del av läkemedlet på en svamp och införde den i musens tand, där ett hål borrats. Resultatet, sade Sharpe, var en massiv stimulering av den naturliga processen.

du blir dentinformad och den fyller helt tanden, sa Sharp. hålet som borras är nu fyllt med det naturliga materialet som tagits bort som tanden har skapat sig. Det tog två till fyra veckor för dentin att växa tillbaka. Sharpe säger att det är en stark naturlig reparation som kan förhindra mer skada på vägen.

Med den konventionella behandlingen där du använder cement är det att cementet kan spricka, förklaras Sharpe. kan få sprickor och det kan leda till tandinfektion och där måste du gå tillbaka till tandläkaren och ha en ny in. Har ingen tandvård i slutet av 2016, så att nya behandlingar är överkomliga är nyckeln .

Det var ett skäl till att Sharpe och hans team valde Tideglusib.

hade redan använts hos patienter för behandlingar i neurologiska störningar som Alzheimer sa han. det betyder att detta läkemedel har använts systemiskt i blodet vid höga koncentrationer. och det finns säkerhetsdata. så alla kostnader för säkerhetsstudier för läkemedelsutveckling och allt annat vi inte har. Det varför jag tycker bland annat att det kan vara kostnadseffektiv behandling. Det är också en relativt enkel process, vilket också bidrar till att hålla kostnaderna nere.

väldigt okomplicerat, sa Sharpe. är massivt hög volym / låg kostnad behandling så allt som verkligen är över komplicerat och dyrt kommer aldrig att göra marknaden. Det kommer fortfarande att vara ungefär två år innan det finns mänskliga prövningar, men Sharpe betonar att även om denna behandling går vanligt, är läkemedlet bara avsett att reparera skador.

Sieweke håller med om och säger att förebyggande är det bästa sättet att hålla dina tandkostnader nere.

Tänk många gånger som går vilse i den dagliga behandlingsvärlden. Fokus är bruten? Hur fixar vi det? Och tyvärr för ofta också kostnaden? Och det billigaste sättet att ta ner kostnaden för tandvård är att förhindra det, sa Sieweke.