driver stor semesterkvarter för Activision Blizzard

driver stor semesterkvarter för Activision Blizzard

(Reuters) Activision Blizzard Inc slog analytikernas förväntningar på intäkterna under det sista kvartalet 2017, vilket hjälpte av en stark julköp av sin blockbuster ‘Call of Duty’ videospel och högre digital försäljning.

‘Call of Duty: WWII’, som släpptes i november, hade en försäljning på över 1 miljard dollar globalt och var det mest sålda konsolspelet 2017 i Nordamerika.

Företaget, som ligger bakom populära franchises som ‘Destiny’ och ‘Skylanders’, uppgick den totala justerade inkomsten till 2,65 miljarder dollar från 2,45 miljarder dollar i fjärde kvartalet slutade 31 december.

Analytiker hade förväntat en omsättning på 2,55 miljarder dollar, enligt Thomson Reuters I / B / E / S.

Activision Blizzard släppte också PC-versionen av en annan smash hit, ‘Destiny 2’, under semester shopping kvartalet. Det var årets tredje bästsäljande spel, efter ‘Call of Duty’ och Take Two Interactive ‘s’ NBA 2K18 ‘, enligt forskningsföretaget NPD Group.

‘Call of Duty’ var också det mest sålda spelet i december, den åttonde i december i rad, att en ‘Call of Duty’ franchise release har toppat försäljningsdiagrammet, enligt NPD.

Activision prognos 2018 justerade vinst på $ 2,50 per aktie och intäkter på $ 7.45 miljarder. Analytiker förväntar sig en vinst på 2,57 dollar per aktie och en omsättning på 7,41 miljarder dollar.

Den förutspår justerade intäkter på 1,28 miljarder dollar och en vinst på 31 cent per aktie för första kvartalet, dock under analytikerens genomsnittliga uppskattning på 1,43 miljarder dollar och 43 cent.

‘På baksidan av året finns det den stora nya utgåvan. Den första halvan av året kommer att vara mer inriktad på att fortsätta att leverera innehåll över alla franchises men inte med några stora innehållsutgåvor, säger Chief Executive Bobby Kotick Reuters.

Däremot var prognoserna som lämnades i förra veckan av rival Electronic Arts Inc för de första tre månaderna 2018 över analytikernas uppskattningar.

Activision rapporterade också en ökning av omsättningen under fjärde kvartalet från den digitala affären med hög marginal. Justerade intäkter ökade till 1,62 miljarder dollar från 1,52 miljarder dollar och bidrog till cirka 70 procent av de totala intäkterna.

Företaget redovisade en nettoförlust på 584 miljoner dollar, eller 77 cent per aktie i kvartalet jämfört med en vinst på 254 miljoner dollar eller 33 cent per aktie, ett år tidigare.