Drier Weekend Väder

Drier Weekend Väder

Utbrett regn är i prognosen över hela vår stat idag och imorgon med regnmängder på 1 3 tum för de flesta platser medan totals 3 6 tum är möjliga nära Gulf Coast. Ett tillägg till hotet av stort regn har vi ett lågt tornado-hot både idag och torsdagen, särskilt över den västra delen av staten. Några roterande åskväder är möjliga i spiralband som roterar runt Harvey; en isolerad tornado eller två är säkert möjligt. Tornados i situationer som denna tenderar att vara kortlivade, vilket gör det väldigt svårt att tillhandahålla aktuella varningar. Var bara medveten om möjligheten och vi kommer att hålla ett öga på radaren.

ARBETSDAGSVECKA: Datortyperna visar att torr luft kommer att växa in i Alabama och mycket av Deep South under dagen fredag, och upprättar lite ganska anständigt väder under den stora helghelgen. Vi kommer nu att förutse en delvis till mest solig himmel för den stora delen av staten lördag, söndag och måndag med höjder på mitten av 80-talet. Chansen att en dusch ser väldigt ut, är mycket låg och bör begränsas till södra delar av staten.

FOTBOLLVÄRD: Det finns en chans att regnet kommer att vara över vid gymnasiet i fredags kväll, men dessa chanser ser ut att minska med torrare luften som sätter sig in i staten. Temperaturen kommer att vara på 70-talet för spelen.

Auburn kommer att vara värd för Georgia Southern lördagskväll på Jordan Hare Stadium (6: 30p CT kickoff) vi nu projekterar en mestadels rättvis sky, kommer kickoff temperaturen att vara nära 80 grader, som faller i mitten av 70-talet genom den slutliga visselpipan.