Drexel professor reprimanded för ‘White folkmord’ tweet hävdar att det var satir

Drexel professor reprimanded för ‘White folkmord’ tweet hävdar att det var satir

Han skrev sedan på söndag: ‘För att klargöra: när de vita var massakrerade under den haitiska revolutionen var det verkligen en bra sak’.

Inte länge därefter togs Ciccariello Mahers tweets upp av Daily Caller, Breitbart och andra konservativa nyhetssajter. Hans tweets är inte offentliga eller åtminstone inte på måndagsmorgon. Det är dock offentligt att han har över 10 000 följare och har tweeted över 16 000 gånger.

Ciccariello Maher lär ut i Drexels avdelning för historia och politik. Och internationellt, bland annat hur ras är förknippad med misstanke och skuld. ‘

‘På julafton skickade jag en satirisk tweet om ett imaginärt koncept,’ vitt folkmord ‘, sade han i ett mail. ‘För de som inte har stört att göra sin forskning, är’ vitt folkmord ‘en idé som uppfunnits av vita supremacists och brukade säga upp allt från interracial relationer till mångkulturell politik (och senast mot en tweet av State Farm Insurance). Det är en fantasi av den rasistiska fantasin, det ska bli bespottad, och jag är glad att ha lurat det. ‘

Många läsare och sociala medier följde inte human, och hans arbetsgivare gjorde det heller inte.

På söndags kväll utfärdat Drexel ett officiellt uttalande som säger: ‘Universitetet erkänner sin fakultets rätt att uttryckligen uttrycka sina tankar och åsikter i den offentliga debatten, professor Ciccariello Mahers kommentarer är fullständigt förkastliga, djupt störande och inte i någon sätt återspeglar universitetets värderingar. ‘

Universitetet sa också att det ‘kontaktade Ciccariello Maher idag för att ordna ett möte för att diskutera denna fråga i detalj.’

Ciccariello Maher sa att Drexels statemenet saknade ‘förståelse av innehållet eller sammanhanget för tweetsna’, och att ‘medan Drexel har varit något annat än stödjande i det förflutna, är detta uttalande oroande.’

‘Det som är mest olyckligt är att detta uttalande härrör till grottor till de verkligt förkastliga rörelserna och organisationerna som jag kritiserar’, sa han. ‘På universitetets nivå anger detta uttalande trots ett larmt försvar av yttrandefriheten ett kylande budskap och sätter ett skrämmande prejudikat. Det avslöjar obestämd och tillfällig fakultet, inte bara för internt disciplinär granskning, men lika viktigt uppmuntrar det trakasserier som ett effektivt medel att påverka universitetspolitiken. ‘

Han lade till att han har blivit föremål för ‘en samordnad smedkampanj [som] var orkestrerad för att skicka mass tweet och e-post till mig själv, min arbetsgivare och mina kollegor’ och att han ‘har fått hundratals dödshot’.

‘Denna satiriska tweet blev foder för online vita supremacists för att systematiskt trakassera mig och min arbetsgivare, Drexel University,’ sa Ciccariello Maher. ‘Som mina studenter ska intyga är mitt klassrum gratis för alla idéer, där någon är välkommen till sina åsikter, men förväntas försvara dessa åsikter med argument. Jag undervisar regelbundet om historien om folkmordsmetoder som kolonialism och slaverigenocider som utförs av samma slags våldsamma rasister som smeder mig idag. ‘

Ciccariello Maher vann också sin andel av stöd på sociala medier. Ett starkt försvar kom från American University of Beirut professor Steven Saliata, som inte är någon främling för Twitter kontroverser själv: