Drew Springer besöker 22 län i 22 timmar

Drew Springer besöker 22 län i 22 timmar

22 län i 22 timmar, det var Texas State Representative Drew Springer schema idag.

Han gjorde samma resa ungefär en månad sedan, strax efter den 85: e lagstiftningsperioden inlindad.

Han sa vid den tiden att det handlade om att höra invånarnas oro och svara på sina frågor, så den här senaste virvelvindsturen var en uppföljning för honom.

Han berättade för oss: ‘Vi ville verkligen göra det som ett stänk och uppmärksamma det finns några frågor du har lämnat efter de 6 veckorna, 34 stadshus har vi redan gjort upp till denna punkt och så vi bestämde oss hej, låt oss göra alla 22 av dem på en dag. ‘

Beboare och länsledare säger att de är glada att han gjorde så många stopp som han gjorde under vägen.

Quanah County Judge, Ronald Ingram sa: ‘Det är alltid en ära att ha en av representanterna från staten här som vi kan besöka med och höra från och veta vad som händer på deras nivå och kan ge vår åsikt ibland.’

I Quanah sade domare Ingram att invånarna inte har några stora bekymmer, just nu. Han lade till: ‘Vi fräschar lagstiftningssessionen så att alla vet vad som händer, det finns många frågor som tagits upp under den session som fortfarande diskuteras och vad som hände, vad hände.’

Ett ämne som diskuterades var utbildning, vilken representant Springer sa är verkligen viktigt, särskilt eftersom han representerar så många små distrikt.

‘Medan Texas växer i städerna vill vi se till att landsbygdsbarn har samma möjligheter i utbildningsinställningen som de har’, berättade representant Springer oss.

Han pratade med en stor folkmassa i Vernon, där borgmästare Joe Rogers sa att utbilda framtiden och ta hand om dem som gör det är väldigt viktigt.

‘Vi har en stor befolkning av pensionerade lärare så att det alltid är något som vi behöver leta efter,’ berättade Rogers för oss.

En annan fråga i många sinnen är det senaste pensionsmeddelandet från Texas Speaker of House Joe Straus, och även om lagstiftare inte kommer att rösta för en ny talare fram till januari 2019, skulle Representant Springer verkligen vilja se någon från ett landsbygdsområde ta sätet i framtiden.